BMW i8 Pure Impulse Edition, hybrid med power og motorlyd

BMW-i8-doors (1)

Super smuk og lækker sportsvogn med hybrid-power, med både udseendet og hestekræfterne helt i top. Denne nye BMW sportsvogn har 362 hk. og kan accelerere fra 0-100km/t på blot 4,4 sek. og fra 80- 120 på 2,6 sekunder, men topfarten er elektronisk begrænset til 250km/t. Hvilket godt kan virke lidt ærgerligt på sådan en lækker sportsvogn. Men til gengæld kan den køre 47,6 km. på en enkelt liter benzin.

BMW har optimeret konstruktionerne, ikke bare hvad angår det betagende og næsten overvældende visuelle udtryk, men også hvad angår de enkelte konstruktionselementer. Man har skabt en legering af karbonfiber og kunststof, man kan kalde det karbonfiberforstærket kunststof, som i stor udstrækning erstatter stål. Aluminium er også benyttet i vidt omfang og der er derigennem opnået vægtbesparelser i nabolaget af 250-350 kg, lidt afhængig af hvad man sammenligner med.

BMW I8 er næsten lydløs, men for dem der ikke kan undvære lyden af hestekræfterne der arbejder under motorhjelmen, kan man trykke på en knap inde i bilen, så der er motorlyd til ørene.

Da vægtfordelingen på for og bag er 50/50, og elmotorens sikring af træk på forhjulene, hvis baghjulene skulle miste vejgrebet et splitsekund, ligger BMW I8 solidt på vejen og rundt i kurver med et enestående vejgreb og særdeles god bilkontrol, som giver bilen stor sikkerhed på vejene.

Den kan købes for den nette sum af ca. 3 millioner danske kroner. Tænk hvis man kunne lease sådan én i sommerperioden, og ligge og cruise rundt i gaderne i de lange lyse nætter.

Se video- testdrive af BMW i8 Pure Impulse Edition her.