TESLA Model S performance: Svævende lydløs bevægelse

Tesla-Model-S-wide

Tesla har udviklet denne innovative, lydløse drøm af en bil. Selvom bilen koste over en halv million, blev der alligevel solgt over 500 eksemplarer på bare et par år i Danmark. Så hvad gør den nye lydløse bil så interessant?

Danskerne kan godt lide nyheden i at kunne køre i denne lydløse fartdjævel, for selvom Tesla Model S er drevet af el, så er accelerationen blevet en hel del forbedret , i forhold til de første el-biler, der skulle bruge en halv formiddag, for at nå fra 0 til 100 km/t. Hos denne Model S er accelerationen på 4,4 sek. fra 0 – 100 km/t, med en induktionsmotor der yder 421 hestekræfter, som giver en topfart på hele 210 km/t, hvilket er yderst imponerende for denne baghjulstrukne sportslimousine.

Når først el-bilen er betalt, er den næsten gratis at køre i. Selv afgiften til staten er en del mindre, end hos biler i samme vægtklasse, blot 20% af bilens værdi for at køre på danske nummerplader. Der er ingen registreringafgift og heller ingen ejerafgift, og det bedste af det hele, så kan man køre nærmest gratis, for hvis man lader sin el-bil op på en af Tesla’s mange hurtig-ladesttioner, er det gratis for ejeren. Dog koster det den almindelige el-pris at lade bilen op, fra sin private ladestation.

Tesla’s garanti på batterimotoren er 8 år, og i august 2014 udvidede Tesla Motors garantien, så den også dækker motorenheden i otte år og med ubegrænset kilometer, som det er tilfældet med batterienheden.

Denne Tesla Model S Performance, kan desværre ikke købes mere, for den er under udskiftning af dens storebror. TESLA kommer med en helt ny 4hjuls-trukket model i foråret 2015, som trækker med 224 hk. på forhjulene og 476 hk. på baghjulene. Den kan køre 460 km på én opladning, til en pris på 800.000 danske kroner.

Se video testdrive af TESLA Model S performance her